ilica-plajinda-sezlong-artik-ucretsiz

Türkiye’nin en seçkin plajı olan Çeşme-Ilıca Plajı’nda ücretsiz şezlong ve şemsiye dönemi bu sezon başlıyor!

 

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, dört yıldır Çeşme Belediyesi olarak almak istedikleri Ilıca Plajı‘nı Milli Emlak ile protokol imzalayarak 10 yıllığına kiraladıklarını açıklayarak; plajda şemsiye ve şezlong hizmetlerinin ücretsiz olacağını söyledi.

Çeşme’nin en popüler plajı olan Ilıca Plajı berrak suyu ve sığ olması nedeniyle her sezon binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretine uğruyor. Daha önceki sezonlarda özel işletmelerin işlettiği plajda kişi başı şezlong+şemsiye hizmeti 25-50 TL fiyat aralığında değişmekteydi.

“Giriş, şezlong ve şemsiye ücretsiz olacak”

CHP’li Muhittin Dalgıç, Ilıca’nın, Çeşme’nin önemli plajlarından olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“4 yıldır, sahillerin tek elden yönetilmesi için ‘İlgili yerel idareye devredilmelidir’ diye söylüyorduk. Bu çabalarımız sonuç verdi ve en önemli plajımızı Çeşme halkımıza kazandırmış olduk. Bugün de Milli Emlak Müdürlüğü’müzle protokolümüzü imzaladık. Bizim yapmak istediğimiz, plajımızı kullanan bütün Çeşme halkımızın ve konuklarımızın, kıyı kenar yapısı içindeki hizmetlerden ücretsiz yararlanmasıdır. Nisan ayı sonuna kadar plajın düzenlemesini yapıp, girişin ve gölgelik ile şezlongların ücretsiz olacağı örnek plaj yaratacağız. Plaj, tamamen belediyemizin kontrolü altında olacak. Plajda, belediyemizin görevlendirdiği kişiler olacak. Giriş ve çıkışlar kontrol edilecek. Plaja gelen vatandaşlarımız, sadece, belediyemize ait şirket olan ÇEŞTUR tarafından işletilecek büfelerden alacakları yiyecek ve içeceklere ücret ödeyecekler.”